Papryka zapiekana z risotto pieczarkowym

Po słodkim torcie czekoladowym czas na wytrawne danie. O tej porze roku lubię faszerować warzywa, najczęściej paprykę, cukinię lub bakłażany. Za farsz służy w tym przepisie risotto z pieczarkami i mozzarellą. Przepis jest na 8 porcji, ja zrobiłam z połowy risotto, resztę zjedliśmy do kurczaka. Życzę smacznego i miłego weekendu…

Składniki:

8 papryk

4 kulki mozzarelli

risotto z tego przepisu

Papryki umyć, odciąć wierzchy z ogonkiem, wyjąć gniazda nasienne, napełnić po brzegi risotto. Kulki mozzarelli przeciąć w poprzek na pół i ułożyć połówki na wypełnionych farszem paprykach. Zapiekać 45-50 minut aż papryka będzie miękka.

18 myśli na temat “Papryka zapiekana z risotto pieczarkowym

  1. Robiłam faszerowaną paprykę kaszą jaglaną/gryczaną, ale nie pomyślałam o risotto. To jest absolutnie genialna receptura na jeszcze bardzie esencjonalną paprykę nie wspominając o mozzarelli na wierzchu.

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s