Muffiny z dodatkiem ricotty to moje ulubione babeczki. Niedawno piekłam czekoladowe, a dzisiaj podaję przepis na migdałowe z suszonymi wiśniami, migdałami i białą czekoladą
Składniki na 10 muffinów:
2 duże jajka
250 g ricotty
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
50 g suszonych wiśni
70 g posiekanych migdałów bez skórki
50 g posiekanej białej czekolady
Cukier dokładnie zmiksować z olejem, jajkami, solą i ricottą. Dodawać porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując do połączenia się składników. Wiśnie, migdały i czekoladę wrzucić do ciasta i dokładnie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Wyłożyć takie same porcje ciasta do papilotek. Piec do „suchego patyczka” (40 minut) w temperaturze 180oC.
Muffinki przyjmuję w każdej postaci i z wszelkimi dodatkami 🙂
PolubieniePolubienie
z chęcią porwałabym jedną teraz do kawy
PolubieniePolubienie
uooo takich muffienk nie miałam jeszcze okazji jesc ;D
PolubieniePolubienie
Idealne połączenie 😋Smaka mi narobiłaś
PolubieniePolubienie
Super i jakie mają świetne foremki!
PolubieniePolubienie
Świetne połączenie, muszą być pyszne.
PolubieniePolubienie
O jakie pyszne połączenie smaków 🙂
PolubieniePolubienie
Kolejne cudowne muffinki u Ciebie!
Przepyszne połączenie smaków ❤
Serdecznie pozdrawiam :*
PolubieniePolubienie
Muszą być pyszne 🙂
PolubieniePolubienie