Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i Ajvarem

Do sałatek z tuńczykiem używam ryby w kawałkach w sosie własnym i sama rozdrabniam mięso. Jest po prostu lepszej jakości. A ta sałatka doprawiona Ajvarem i keczupem smakuje po prostu nieziemsko. Mój syn określił to dosadniej, ale może pomińmy ten temat i skupmy się na przygotowaniu sałatki…

Składniki:

2 puszki tuńczyka w kawałkach w wodzie
2/3 puszki kukurydzy
1 mała czerwona papryka
3 duże ogórki kiszone
szczypior z czterech dymek
1 puszka czerwonej fasoli
2-3 łyżki majonezu
3 łyżki Ajvaru
2 łyżki pikantnego keczupu
sól, pieprz lub chili

Tuńczyka, kukurydzę i fasolę odcedzić, fasolę przepłukać pod bieżącą wodą. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Paprykę i ogórka pokroić w kostkę, a szczypior w paseczki. Dodać Ajvar, majonez i keczup. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem lub chili, schłodzić.

7 myśli na temat “Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i Ajvarem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s