Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Z reguły pasty rybne przygotowuję z twarogu i filetów rybnych w pomidorach. Ale odkąd posmakował mi wędzony pstrąg, wymyślam różne pasty z jego udziałem. Oto jedna z nich.

Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Składniki:

6 jajek
2 wędzone pstrągi
4-5 korniszonów
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego lub soku z cytryny
1 łyżka majonezu
3-4 łyżki gęstego jogurtu
pół pęczka koperku
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo z łyżeczką soli. Po ugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso z pstrągów (bez skóry, kręgosłupa i ości), pokrojone w kostkę korniszony, posiekany koperek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Podawać z pieczywem.



Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami

Menu dla przyszłej mamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s