Pasta z tuńczyka i awokado

Dzisiaj niezwykle prosta pasta sałatkowa, w dodatku bardzo zdrowa!

Pasta z tuńczyka i awokado

Składniki:

1 puszka tuńczyka w oleju
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
pieprz i sól
posiekany szczypiorek

Z tuńczyka odlać olej, zostawiając 1-2 łyżki. Schłodzone awokado obrać, wyjąć pestkę, miąższ rozgnieść widelcem. Dodać do tuńczyka razem z sokiem z cytryny, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem i wymieszać. W razie potrzeby posolić. Rozsmarować na pieczywie i od razu podawać. Porcja wystarcza na jeden posiłek dla trzech osób.

Czas na awokado

Pasta z tuńczyka i awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s