Składniki:
1 kostka lub klinek twarogu
mały kubek chudej kwaśnej śmietany
6-7 liści czosnku niedźwiedziego (bez łodyżek)
sól i pieprz
Twarożek ugnieść widelcem na gładką masę, dodać śmietanę i drobno posiekane liście czosnku niedźwiedziego. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Twarożek podawać z pieczywem lub z plackami ziemniaczanymi.
uwielbiam takie rzeczy 🙂
PolubieniePolubienie
W przyszłym roku muszę posadzić czosnek niedźwiedzi w moim ogródku, bo ciężko go dostać w sklepie.
PolubieniePolubienie
Można kupić marynowany suszony lub w postaci pasty
PolubieniePolubienie
przygotowuję przez całą wiosnę, aż szkoda, ze u mnie już sie skończył, pyszny jest:)
PolubieniePolubienie
pyszny musi byc taki twarożek
PolubieniePolubienie
Pycha. Bardzo lubię taką wersję twarożku na kanapki. Pozdrawiam kochana 🙂
PolubieniePolubienie