Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem i keczupem

Witam Was serdecznie w ten ciepły piątek 13 października. Wrzucam przepis na sałatkę z tuńczykiem. Może kiedy zrobi się chłodniej będę częściej dzielić się z Wam nowymi przepisami. Ciepła pogoda skutecznie odciąga mnie od gotowania i pieczenia i codziennie fotografuję to co jeszcze kwitnie i lata 🦋🌹

Składniki:

150 g brązowego ryżu

puszka kukurydzy

1 duża czerwona papryka

5 ogórków kiszonych

2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

3 łyżki majonezu

4 łyżki keczupu

sól i pieprz do smaku

szczypta ostrej papryki

Ryż ugotować al dente. Kukurydzę i tuńczyka odcedzić z zalewy. Paprykę pozbawioną gniazda nasiennego i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, keczupem, dodając sól i pieprz do smaku. Schłodzić minimum godzinę.

12 myśli na temat “Prosta sałatka ryżowa z tuńczykiem i keczupem

  1. Lubimy sałatki z tuńczykiem i robimy je na różne sposoby ale nigdy nie dodawałam keczupu a może być bardzo fajne połączenie.
    Muszę spróbować.
    Pozdrawiam!
    Maminek

    Polubienie

  2. Tuńczyk jest super. Pasuje do sałatek. Ostatnio się zajadam nim. Moje koty przy okazji też. Świetny przepis, dziękuję że się tym dzielisz.

    Pozdrawiam serdecznie

    Kasia Dudziak, Kasine bziki

    Polubienie

Dodaj komentarz