Czas na kolejną sałatkę na blogu. Tym razem z dwoma selerami – naciowym i korzeniowym.
Składniki:
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 słoik selera marynowanego
3 łodygi selera naciowego
1 czerwona papryka
ok. 250 g sera żółtego w kawałku
3 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól i pieprz do smaku
Kukurydzę, seler konserwowy i fasolę odcedzić na sitku, fasolę przepłukać. Paprykę i ser pokroić w kostkę, a selera naciowego w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Pyszna sałatka. Podoba mi się taka wersja z selerem naciowym 🙂
PolubieniePolubienie
sałatka bardzo fajna
PolubieniePolubienie
Uwielbiam marynowane seler w sałatkach 🙂
PolubieniePolubienie
moja mama taką robi:)
PolubieniePolubienie
Pychotka!
PolubieniePolubienie
Bardzo smakowita sałatka 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie sałatki 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawi przepis 🙂 muszę wypróbować :p
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie sałatki.
PolubieniePolubienie
Pyszna na kolację 🙂
PolubieniePolubienie
Lubię sałatki z selerem 🙂
PolubieniePolubienie