Sałatka z rukoli z warzywami, fetą i kabanosami

Witajcie Kochani. Kończy się maj, a ja zaczęłam myśleć o liftingu diety naszej rodziny. Co powiecie na sałatkę, którą można potraktować jak obiad?

Składniki:

80 g umytej i osuszonej rukoli
½ kostki twardej fety (by można było ładnie pokroić)
po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli (przepłukanej)
ok. 10 pomidorów koktajlowych
dwa kabanosy
1 młoda cukinia
zioła do pizzy
olej

Sos:

1/3 szklanki octu jabłkowego lub białego winnego

1 płaska łyżeczka płynnego miodu

1 łyżeczka ziół do sałatek

1 rozgnieciony ząbek czosnku

sól i pieprz do smaku

3 łyżki oleju

Z podanych składników przygotować sos, schłodzić.

Cukinię pokroić w pół plasterki, posypać ziołami do pizzy i zgrillować z obu stron. Rukolę wymieszać delikatnie z kukurydzą, fasolą, pokrojoną w kostkę fetą, pokrojonymi na kawałki kabanosami i pokrojonymi w plastry pomidorkami. Zalać sosem i delikatnie wymieszać składniki. Podawać od razu po przygotowaniu.

9 myśli na temat “Sałatka z rukoli z warzywami, fetą i kabanosami

Dodaj odpowiedź do Słodko Słodka Anuluj pisanie odpowiedzi