Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą

Dziś pierwsza z propozycji wigilijno-bożonarodzeniowych śledzi. Będą następne!

Śledzie z suszonymi grzybami i cebulą

Składniki:

kilka marynowanych płatów śledziowych
1 duża cebula
duża garść suszonych grzybów
sól, czarny pieprz, suszony rozmaryn
listek laurowy, 3 kulki jałowca
olej do smażenia

Grzyby moczyć pół godziny w szklance wody. Następnie ugotować z listkiem, rozmarynem i jałowcem. Cebulę pokroić w piórka, posolić, dusić na oleju z 1/2 szklanki wody. Kiedy cebula zmięknie, dodać grzyby i dusić do odparowania płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Grzyby wyłożyć na zrolowane płaty śledziowe. Udekorować koperkiem.


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s