Jajka cytrynowo-koperkowe z wędzonym pstrągiem

Z wędzonych ryb, najbardziej smakuje mi pstrąg. Nie mogło go zabraknąć w wielkanocnych propozycjach. Dzisiaj przepis na faszerowane jajka z kawałkami wędzonego pstrąga.

Jajka cytrynowo-koperkowe z wędzonym pstrągiem

Jajka cytrynowo-koperkowe z wędzonym pstrągiem

Składniki:

5-6 jajek
1-2 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
2 gałązki posiekanego koperku
sól, pieprz
ok. 50 g wędzonego pstrąga
koperek do dekoracji

Jajka ugotować na twardo (najlepiej w mocno osolonej wodzie, wtedy łatwiej się obierają), odlać gorącą wodę i zalać zimną wodą, dobrze natłuc i po 15 minutach obrać z łupinek, opłukać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozdrobnić widelcem, wymieszać z majonezem, posiekanym koperkiem oraz sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Masę wyłożyć w otwory po żółtkach, na wierzchu poukładać kawałki pstrąga i udekorować koperkiem.

Jajka cytrynowo-koperkowe z wędzonym pstrągiem

Wielkanocne Smaki - edycja V  ALE JAJA!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s