Pasta z wędzonego pstrąga i soczewicy

Pasta prawie jak paprykarz, ale o wiele bardziej zdrowa i aromatyczna, zwłaszcza że domowa.

Pasta z wędzonego pstrąga i soczewicy 

Składniki:

1 filet z wędzonego pstrąga

1 szklanka czerwonej soczewicy

2 łyżki Ajvaru

1 łyżka koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

1 niewielka cebula

1 ząbek czosnku

kilka suszonych pomidorów z oliwy

1 łyżka majeranku

masło klarowane do smażenia lub oliwa z pomidorów

Pasta z wędzonego pstrąga i soczewicy 

 

Soczewicę ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić i ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na maśle lub oliwie, pod koniec smażenia dodać zmiażdżony ząbek czosnku. Rybę oczyścić z ości, drobno rozdzielić na małe kawałeczki. Pomidory pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić do smaku. Schłodzić. Podawać z pieczywem.

Pasta z wędzonego pstrąga i soczewicy 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s