Moi synowie niedawno wspominali, że na stołówce szkolnej często jedli surówkę z marchewki z chrzanem. W końcu i ja się do niej zabrałam. Podałam ją do indyka w sosie koperkowym. Świetnie zaostrzyła łagodny smak sosu.
Składniki:
3-4 średnie marchewki
1 łyżka chrzanu
1 łyżka płynnego miodu
1 łyżka śmietany
1 łyżka majonezu
2 łyżki soku z cytryny
sól do smaku
Marchewki obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Posolić, dodać miód, sok z cytryny, majonez, chrzan i śmietanę. Dokładnie wymieszać. Majonez można zamienić na śmietanę i też będzie smacznie.
Nigdy takiej nie jadłam. Zawsze to była marchewka na słodko
PolubieniePolubienie
Prosto i smacznie 🙂 bardzo uniwersalna surówka 🙂
PolubieniePolubienie
O mniam! Pyszne połączenie ❤
Zrobię w tygodniu na obiad 😀
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie połączenie.
PolubieniePolubienie
Pychotka! Bardzo lubię 🙂
PolubieniePolubienie
Lubię taką 🙂
PolubieniePolubienie
Fajne połączenie 🙂
PolubieniePolubienie