Jajka faszerowane musem z awokado

Na poprzednie święta podałam domownikom i gościom jajka faszerowane pastą z awokado. Szybkie w przygotowaniu i dla osób, które preferują delikatne i mniej kaloryczne smaki.

Składniki:

2 małe awokado

5 jajek

pół pęczka szczypiorku

sok z cytryny, sól i pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo, następnie przelać zimną wodą, natłuc i zostawić w wodzie na kilkanaście minut. Następnie obrać ze skorupek, przekroić w poprzek na pół, wyjąć żółtka. Awokado również przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć łyżeczką miąższ. Zmiksować z żółtkami na gładki mus, dodać do smaku sok z cytryny, sól i pieprz. Mus nałożyć na białka jajek, ułożyć na talerzu i posypać posiekanym szczypiorkiem. Od razu podawać, bo mus ciemnieje z upływem czasu.

7 myśli na temat “Jajka faszerowane musem z awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s