Zdrowe, pełnoziarniste z dodatkiem musli i płatków jaglanych muffinki pachnące bananami, wanilią i czekoladą. Z wierzchu chrupiące, w środku mięciutkie i wilgotne. Serdecznie polecam!

Składniki:
2 małe banany
2 duże jajka
1/2 szklanki ksylitolu lub cukru
1/2 szklanki oleju
1 szklanka kefiru
2/3 szklanki musli owocowego (użyłam z truskawkami i siemieniem lnianym)
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
1 szklanka płatków jaglanych
50 g posiekanej gorzkiej czekolady lub tyle samo kropelek czekoladowych
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka sody
Do jednej miski włożyć rozgniecione banany, olej i kefir. Do drugiej musli, mąkę, ksylitol (cukier), cukier waniliowy, płatki jaglane, posiekaną czekoladę, sodę. Dokładnie wymieszać zawartość obu misek. Do mokrych składników dodać suche i dokładnie wymieszać łyżką lub widelcem.
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto podzielić pomiędzy 12 foremek.
Piec w temperaturze 190ºC przez 25-30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, przestudzić lekko na drucianej siatce.

Jak Ty to robisz, że wszystko tak doskonale wygląda? Dodatkowo jest proste w przygotowaniu. Super!
PolubieniePolubienie
Chyba lata praktyk… dziękuję za miłe słowa!
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię domowe babeczki 🙂 Twoje prezentują się pysznie 🙂
PolubieniePolubienie
Jestem ciekawa smaku tych zdrowych babeczek 🙂
PolubieniePolubienie
Cudowne muffinki ❤
Z przyjemnością skorzystam z przepisu 🙂
PolubieniePolubienie
Wow! Jakie piękne wyrośnięte! I tyle pysznych i zdrowych składników, mniam:)
PolubieniePolubienie
Ale kuszące!
PolubieniePolubienie
Fantastyczne! Uwielbiam wszystkie muffiny, a już zwłaszcza takie z dodatkiem banana 🙂
PolubieniePolubienie
Nigdy takich nie robiłam. Podobają mi się te foremki
PolubieniePolubienie
Wyglądają cudownie 🙂
PolubieniePolubienie
Takim muffinką nikt się nie oprze 🙂
PolubieniePolubienie