Po słodkim torcie czekoladowym czas na wytrawne danie. O tej porze roku lubię faszerować warzywa, najczęściej paprykę, cukinię lub bakłażany. Za farsz służy w tym przepisie risotto z pieczarkami i mozzarellą. Przepis jest na 8 porcji, ja zrobiłam z połowy risotto, resztę zjedliśmy do kurczaka. Życzę smacznego i miłego weekendu…
Składniki:
8 papryk
4 kulki mozzarelli
risotto z tego przepisu
Papryki umyć, odciąć wierzchy z ogonkiem, wyjąć gniazda nasienne, napełnić po brzegi risotto. Kulki mozzarelli przeciąć w poprzek na pół i ułożyć połówki na wypełnionych farszem paprykach. Zapiekać 45-50 minut aż papryka będzie miękka.
Jeszcze nigdy nie jadłam takiej właśnie papryki zapiekanej z niespodzianką w środku 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pyszności, muszę w końcu zrobić takie paprykowe danie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zachęcam Was obie i pozdrawiam serdecznie 🙂
PolubieniePolubienie
Witam serdecznie ♡
Ależ pyszny post! Aż się głodna zrobiłam 🙂 Uwielbiam takie przepisy, bardzo chętnie spróbuję sama go wykonać w domu 🙂
Pozdrawiam cieplutko ♡
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja również pozdrawiam serdecznie…
PolubieniePolubienie
Dawno nie robiłam takiej papryki. Dziękuję za przypomnienie 🙂
PolubieniePolubienie
Super pomysł na nadziewaną paprykę 🙂
PolubieniePolubienie
Świetny pomysł na nadziewane papryki 👏👏👏. Na pewno wykorzystam u siebie.
PolubieniePolubienie
Ślinka cieknie,, z miłą chęcią wypróbuję ten przepis 😀
PolubieniePolubienie
Ale cudowny i smaczny pomysł ❤
Wykorzystam z przyjemnością :))
PolubieniePolubienie
Pycha, dano nie robiłam faszerowanej papryki 🙂
PolubieniePolubienie
Robiłam faszerowaną paprykę kaszą jaglaną/gryczaną, ale nie pomyślałam o risotto. To jest absolutnie genialna receptura na jeszcze bardzie esencjonalną paprykę nie wspominając o mozzarelli na wierzchu.
PolubieniePolubienie
Już dawno nie jadłam takiej wersji. Wygląda pysznie!
Pozdrawiam Kolorowo!
PolubieniePolubienie
Super pomysł 🙂 Uwielbiam faszerowaną cukinię, ale papryki jeszcze nie miałam okazji spróbować 🙂
PolubieniePolubienie
dawno nie jadłam takiej papryki
PolubieniePolubienie
Takiej papryczce nie sposób się oprzeć, wygląda przepysznie i kusząco 🙂
PolubieniePolubienie
Mmm ale narobiłaś mi smaka! bardzo lubię faszerowane papryki zwłaszcza jesienią ;P
PolubieniePolubienie
Pomysł z mozarellą do takiej papryki jest genialny!
PolubieniePolubienie