Lekka, wiosenna sałatka z pieczoną papryką na pewno przypadnie Wam do gustu.
Składniki:
pół opakowania rukoli
2 papryki w różnych kolorach
pół puszki ciecierzycy
pół kostki twardej fety
Sos:
4-5 łyżek octu jabłkowego lub winnego
jedna łyżeczka miodu
2 łyżki musztardy
4-5 łyżek oliwy lub innego oleju
łyżeczka ziół do sałatek
Paprykę przekroić w poprzek, upiec do miękkości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skropionej olejem. Ostudzić, pokroić na kawałki. Na rukoli ułożyć paprykę, odcedzoną z zalewy ciecierzycę. Fetę pokroić w kostkę, wyłożyć na wierzch sałatki. Składniki sosu wymieszać, polać sałatkę.
Zdrowo i smacznie, moje smaki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie przepadam za papryką, ale pieczona to zupełnie co innego 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Faktycznie, jest miękka i słodka 🙂
PolubieniePolubione przez 2 ludzi
Sałatka w iście wiosennym klimacie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
uwielbiam pieczoną paprykę, wiec taka sałatka by mi smakowała
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pysznie 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Pycha sałatka, prosta i efektowna, a przy tym sycąca 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To zdecydowanie moje smaki.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Cały czas przekonuje się do ciecierzycy, ale z fetą zjem wszystko 🙂 Smaczna.
PolubieniePolubione przez 1 osoba