Moja propozycja na wielkanocny stół. Smacznego!


Składniki:
8 jajek
1 puszka tuńczyka w kawałkach w wodzie
2 łyżki majonezu
1/3 pęczka szczypiorku
sól i pieprz
garść dowolnej sałaty i 4 rzodkiewki do dekoracji (środkowe części)
Jajka ugotować na twardo, natłuc, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka do miski. Tuńczyka odsączyć z wody, dodać do żółtek i rozetrzeć na gładką masę. Dodać majonez, posiekany szczypior oraz sól i pieprz do smaku. Masą nafaszerować połówki jajek. Ułożyć na talerzu wyłożonym rukolą. Rzodkiewkę pokroić w plastry, włożyć plasterki w farsz jajek.


Nie wiem jak to się stało, że jeszcze nie robiłam farszu z tuńczyka do jajek. Dziękuję za inspiracje:) będą pyszne jajka.
PolubieniePolubienie
Super, robię dość często. Na Wielkanoc niezastąpione 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie jajeczka🙂
PolubieniePolubienie
ojeny! wsyztsko co z jajkami uwielbiam! ❤
PolubieniePolubienie
Pyszny farsz. Mniam 😋
PolubieniePolubienie
Mniam, pyszności!
PolubieniePolubienie
Ciekawy przepis . Nietuzinkowe połączenie
PolubieniePolubienie
Pyszne 😊
PolubieniePolubienie
Super propozycja 🙂
PolubieniePolubienie
Akurat mam puszkę tuńczyka, także może skorzystam z przepisu na Wielkanoc 🙂
PolubieniePolubienie
pyszne jajeczka
PolubieniePolubienie