Oto moja pierwsza w tym roku propozycja na wielkanocny stół.

Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
4 plastry ananasa/pół puszki
5 średnich ogórków kiszonych
120 g sera żółtego, np. Edamskiego
1 słoik selera marynowanego
pół pęczka natki pietruszki
3 łyżki majonezu
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
Odsączonego z soku ananasa pokroić na małe kawałki. Fasolę, kukurydzę i selera odcedzić na sitku. Fasolę przelać wodą, selera odcisnąć z zalewy. Ogórki i ser zetrzeć na grubej tarce, ogórki odcisnąć z płynu na sitku. Natkę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem do smaku, schłodzić.


Aż się zrobiłam głodna! Uwielbiam wszystko, co czosnkowe!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To coś dla mnie, lubię bardzo takie sałatki. Jeszcze nie myślałam nad świętami, ale czas najwyższy się zastanowić co tu zrobić dobrego 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Widać, że świeta zbliżają się szybkimi krokami. Sałatka super 😋😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
fajna sałatka, i śliczna miseczka 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smaczne zestawienie składników, posmakuje mojemu mężowi 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo fajna sałatka. Też już powoli zaczynam ustalać menu na święta
PolubieniePolubienie
Odważne połączenie smaków, ale chętnie bym spróbowała takiej sałatki:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Moje smaki, więc myślę, że polubiłabym się z tą sałatką. Zapisuję do wypróbowania 🙂
PolubieniePolubienie