Pasta jajeczna z tuńczykiem, korniszonami, rzodkiewką i szczypiorem

Witajcie po przerwie. Dużo smutnych dni przeżyłam, dlatego nie miałam nastroju ani do gotowania ani do prowadzenia bloga. Wiedziałam, że kiedyś ten dzień nastąpi, kiedy traci się ukochaną osobę. Już nigdy nie zjem Jej najlepszych pierogów, żurku, czerwonego barszczu czy gołąbków. Brakuje mi naszych rozmów o gotowaniu i wiele innych rzeczy, które nas łączyły ze sobą. Już nic nie będzie takie jak było, ale Ona chciałaby, abym dalej robiła rzeczy, które kocham.

Teraz, kiedy patrzy na mnie z góry, chcę, aby była ze mnie dumna i każdego dnia pokonywała swoje słabości. Żebym troszczyła się o moją rodzinę tak, jak ona troszczyła się o nas… Wszystko dla mojej kochanej Mamy….

Składniki:

2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym

6 jajek ugotowanych na twardo

4 ogórki kiszone

pęczek rzodkiewek

szczypior z 1 dymki

2 łyżki majonezu

sól i pieprz do smaku

Jajka obrać, przepłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem. Szczypior posiekać w drobne paseczki,a umytą rzodkiewkę oraz ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać z majonezem (masa ma być gęsta), doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na pieczywie posmarowanym masłem. Można ozdobić rukolą.

12 myśli na temat “Pasta jajeczna z tuńczykiem, korniszonami, rzodkiewką i szczypiorem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s