Po raz pierwszy przygotowałam wątróbkę z królika. Bardzo nam smakowała, choć jest nieco twardsza niż z kurczaka. Wątróbkę usmażyłam z cebulą i plastrami jabłek.

Składniki:
600 g wątróbki z królika
1 duża cebula
olej do smażenia
1 duże jabłko
1 łyżka suszonego majeranku
sól i pieprz do smaku
Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. Smażyć chwilę na oleju, dodać umytą, oczyszczoną i pokrojoną w grube kawałki wątróbkę. Jabłko obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę. Kiedy cebula zmięknie dodać do wątróbki Dusić całość aż wątróbka będzie ścięta, a jabłka zmiękną i puszczą sok. Dodać majeranek. Doprawić solą i pieprzem.

Wątróbka z królika to dla mnie nowość, takiej jeszcze nie jadłam, pora ją wypróbować 🙂
PolubieniePolubienie
a ja z królika jeszcze nie jadłam
PolubieniePolubienie
Ależ ciekawe danie ☺
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie połączenie ;-D
PolubieniePolubienie
Przyznam, że nigdy się nie spotkałam z wątróbką z królika..
PolubieniePolubienie
Dla mnie nowość,nigdy takiej nie jadłam,smaczne danie 🙂
PolubieniePolubienie
O mniam! 🙂 Ale zjadłabym taką wątróbkę! Pychoty! 🙂
PolubieniePolubienie
Wątróbki z królika jeszcze nie próbowałam 🙂
PolubieniePolubienie
Nie pamiętam już kiedy ostatnio jadłam 😉
PolubieniePolubienie
Zapowiada się elegancko i pysznie 🙂
PolubieniePolubienie
Ja jeszcze nigdy nie przymierzyłam się do królika w żadnej postaci. Muszę w końcu postawić sobie takie wyzwanie.
PolubieniePolubienie
Wątróbkę z królika, jadłam ostatnio jako dziecko, chętnie bym wróciła do tego smaku 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszny obiadek kochana 🙂 pozdrawiam cieplutko 🙂
PolubieniePolubienie