Wątróbka z królika z jabłkiem

Po raz pierwszy przygotowałam wątróbkę z królika. Bardzo nam smakowała, choć jest nieco twardsza niż z kurczaka. Wątróbkę usmażyłam z cebulą i plastrami jabłek.

Składniki:

600 g wątróbki z królika

1 duża cebula

olej do smażenia

1 duże jabłko

1 łyżka suszonego majeranku

sól i pieprz do smaku

Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. Smażyć chwilę na oleju, dodać umytą, oczyszczoną i pokrojoną w grube kawałki wątróbkę. Jabłko obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę. Kiedy cebula zmięknie dodać do wątróbki Dusić całość aż wątróbka będzie ścięta, a jabłka zmiękną i puszczą sok. Dodać majeranek. Doprawić solą i pieprzem.

14 myśli na temat “Wątróbka z królika z jabłkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s