Myślę, że moje danie zasmakuje szczególnie mężczyznom. Przygotowana w ten sposób karkówka wprost rozpływa się w ustach.

Składniki:
pół główki białej kapusty
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
2 puszki krojonych pomidorów
2 łyżki
8 grubych plastrów karkówki
250 g pieczarek
kilka suszonych śliwek
przyprawa do karkówki, przyprawa warzywna
słodka papryka, kminek, pieprz, sól, ew. cukier
olej do smażenia
Karkówkę rozbić bardzo cienko, przyprawić z obu stron przyprawą do karkówki. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, usmażyć. Śliwki drobno posiekać, wymieszać z pieczarkami, faszerować płaty mięsa i zwijać w rolady. Spiąć wykałaczkami. Na niewielkiej ilości oleju obsmażyć mięso z obu stron. Cebule obrać, pokroić w grubą kostkę, zeszklić na oleju, dodając pod koniec, obrany, drobno posiekany czosnek. Kapustę poszatkować, przełożyć do większego garnka, dolać nieco wody, dodać przyprawę warzywną i kminek. Dusić do miękkości. Dodać pomidory i koncentrat, dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do kapusty i całość dusić do miękkości. Dodać słodką paprykę, sól, pieprz i ewentualnie cukier, gdyby kapusta była za kwaśna. Podawać z ziemniakami i koperkiem.

oj nie tylko ja też bym z chęcią takie pyszności zjadła
PolubieniePolubienie
Mi też by smakowało,bardzo lubię takie obiadki 🙂
PolubieniePolubienie
solidny jesienny obiadek! 🙂
PolubieniePolubienie
Chętnie zjadła bym, narobiłaś mi ochoty na te roladki 🙂
PolubieniePolubienie
Pyszny obiadek ☺☺
PolubieniePolubienie
Taki obiadek smakowałby mi na pewno 🙂
PolubieniePolubienie
Chętnie wproszę się na obiad, coś dla mnie 🙂
PolubieniePolubienie
Jak jest kapusta to ja z chęcią skuszę się na taki obiad!
PolubieniePolubienie
Karkówka w warzywach to zawsze świetny pomysł.
PolubieniePolubienie