Kremowa zupa z batatów i kalafiora z mlekiem kokosowym i curry

Delikatna i kremowa zupa z batatów i kalafiora z pewnością zachwyci każde podniebienie. To mała odskocznia od tradycyjnych zup, które niedawno gotowałam czyli grochowej, pomidorowej czy fasolowej…

1 duży batat

1 mały kalafior podzielony na różyczki

1/2 selera

kawałek pora

1 marchew

sól i pieprz

3/4 szklanki mleka kokosowego

łyżeczka czerwonej pasty curry

Warzywa obrać, podzielić na mniejsze części i zalać zimną wodą (ok. 5 szklanek). Gotować do miękkości, a następnie zmiksować na gładki krem. Dodać mleko kokosowe, pastę curry i doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem (nie jest to konieczne). Podawać z ugotowanym brązowym ryżem.

12 myśli na temat “Kremowa zupa z batatów i kalafiora z mlekiem kokosowym i curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s