Tematem wspólnego pieczenia z blogerkami były owoce sezonowe. Ja wybrałam muffiny z malinami. Zobaczcie, co wyczarowały Mirabelka i Marta.
Składniki:
2 szklanki mąki pełnoziarnistej
2/3 szklanki cukru
220 g serka typu Danio
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2/3 szklanki oleju
2 łyżeczki cukru waniliowego
150 g świeżych lub mrożonych malin
W misce wymieszać rózgą jajka, serek i olej. Dodać mąkę, proszek, oba cukry. Mieszać do połączenia się składników. Ciasto rozdzielić pomiędzy papilotki, nakładając je prawie do pełna. Na wierzch wyłożyć po 2-3 duże maliny. Piec w temperaturze 180ºC, bez termoobiegu, przez około 20-25 minut lub do tzw. suchego patyczka.
JAk one pięknie wyrosły… muszą być puchate 🙂
PolubieniePolubienie
Tak, były miękkie i puszyste, serek sprawia, że są wilgotne!
PolubieniePolubienie
Piękne i smaczne babeczki :-)Wspaniale się prezentują.
PolubieniePolubienie
Piękne!
PolubieniePolubienie
Kochana jak dla mnie idealne 🙂 porywam jedną do kawki 🙂
PolubieniePolubienie
Zjadłabym taką muffinkę z wielką ochotą!
PolubieniePolubienie
Śliczne maleństwa, chętnie bym się skusiła na jedną lub więcej 🙂
PolubieniePolubienie
super są te muffinki
PolubieniePolubienie
Takie muffinki muszą być pyszne 🙂
PolubieniePolubienie
Na pewno są bardzo pyszne. Też bardzo często dodaję do muffinek mąkę pełnoziarnistą albo owsianą.
PolubieniePolubienie
Wygladaja bardzo apetycznie, chetnie bym zjadla, ale mnie chetniej bym robila, ja przygotowalam wytrawne danie z owocami 🙂
PolubieniePolubienie
Na pewno wypróbuję, tylko czekam na własne maliny 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam muffiny, na pewno niedługo zrobię takie
PolubieniePolubienie
Muffiny z malinami i serkiem! No muszą być przepyszne 🙂
PolubieniePolubienie
był sezon na truskawki czas przerzucić się na malinki 😉 super pomysł na urozmaicenie, lepsze od ciasta z malinami 😉
PolubieniePolubienie
Super pomysł tylko ciężko teraz będzie dostać maliny. Takie delikatne są.
PolubieniePolubienie