Ciastka francuskie z ricottą i truskawkami

Ekspresowe ciastka francuskie z ricottą i truskawkami, które upiekłam z okazji urodzin męża. Zniknęły momentalnie 🙂

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

250 g ricotty

2 małych szklanki truskawek przekrojonych na pół

1 jajko plus 1 do posmarowania brzegów

1 łyżka cukru

1 łyżeczka cukru waniliowego

Ciasto francuskie rozłożyć, pokroić na osiem prostokątów. Ricottę dokładnie wymieszać z jajkiem i cukrami. Roztrzepanym jajkiem posmarować brzegi prostokątów, wyłożyć po 2 łyżeczki masy serowej, a na wierzchu ułoży połówki truskawek. Piec do lekkiego zrumienienia brzegów w 220oC.

10 myśli na temat “Ciastka francuskie z ricottą i truskawkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s