Chwile szczęścia i pasta twarogowa z avocado

Znudziła mi się zima. Ale to przecież koniec stycznia. Miała prawo się znudzić… Przeglądam ostatnio fotografie, które wykonałam w ubiegłym roku i cieszę oczy kolorami. Choć błękit, szarość i biel lubię, to zdecydowanie wolę żywsze kolory. Miło jest wrócić na łąkę, do lasu, nad jezioro i czuć zapach trawy, usłyszeć trzepot skrzydeł motyla, doładować swoje baterie za sprawą promieni słońca… Do każdego zdjęcia mam jakiś sentyment, bo każde jest uchwyconą chwilą szczęścia…

Rusałka pawik
Maliny
Bodziszek łąkowy
Biedronka

 Teraz już kulinarnie, czyli też przyjemnie.

 Czekało, czekało i się doczekało. Mowa o avocado, które zmiękło w oczekiwaniu na pomysł. Oto on:

 Składniki:

 1 dojrzałe avocado

 łyżka soku z cytryny

250 g półtłustego twarogu

3 łyżki gęstego jogurtu lub kwaśnej śmietany

mała cebulka z grubym szczypiorem

1/2 czerwonej papryki

sól, pieprz, ulubione zioła

Pasta twarogowa z avocado

Avocado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać i rozgnieść w miseczce, szybko wlać sok z cytryny i wymieszać. W osobnej misce ser biały umieszać z jogurtem lub śmietaną. Szczypior z cebulką oraz paprykę pokroić w kostkę. Dodać razem z avokado do twarogu, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Smarować kromki chleba lub połówki bułki i delektować się ich smakiem….

Pasta twarogowa z avocado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s