Sałatka z marynowaną dynią i szpinakiem

Sałatka z marynowaną dynią i szpinakiem

Składniki:

pół woreczka szpinaku

1 słoik marynowanej dyni (ok szklanki bez zalewy)

50 g suszonej żurawiny

4 łyżki ziaren słonecznika i dyni

1 niewielka, twarda feta

Sos:

4 łyżki oleju, np. lnianego

2-3 łyżki octu jabłkowego

1 łyżka płynnego miodu

1/3 szklanki wody

1 płaska łyżeczka ziół do sałatek

sól i pieprz

Szpinak umyć i osuszyć.Żurawinę zalać wrzątkiem, by napęczniała, odcedzić. Dynię dokładnie odsączyć z zalewy. Fetę pokroić w kostkę. A ziarna uprażyć na suchej patelni. Składniki sosu wymieszać ze sobą,wlać do składników sałatki i delikatnie wymieszać.

Sałatka z marynowaną dynią i szpinakiem



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s