Letnia sałatka z tuńczykiem i fasolą

To niesamowicie szybka w przygotowaniu i pożywna sałatka z tuńczyka, którą szczególnie polecam latem.

Letnia sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki:

2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach

150 g pomidorków koktajlowych lub śliwkowych

2 duże ogórki gruntowe

1 puszka białej fasoli

2 łyżki soku z cytryny

sól i pieprz do smaku

125 g fety w oliwie z przyprawami

Tuńczyka odcedzić, pozostawiając nieco oleju. Umieścić w salaterce. Fasolę z puszki odcedzić i przepłukać, wymieszać z fasolą. Ogórki obrać i pokroić w plastry. Pomidorki również pokroić w plastry. Dodać razem z fetą i oliwą do tuńczyka. Delikatnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s