Jajecznica z dymką i pieczarkami

Zostało mi w lodówce kilka pieczarek, usmażyłam na nich i na cebulce dymce jajecznicę. Myślę, że to smaczny początek dnia…

Jajecznica z dymką i pieczarkami

Składniki:

150 g pieczarek
1 duża dymka ze szczypiorem
masło klarowane
5 jajek
sól, pieprz, zioła prowansalskie

Dymkę pokroić w kostkę, a szczypior w paseczki. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Na maśle klarowanym zeszklić cebulę ze szczypiorem, dodać pieczarki oraz zioła prowansalskie i smażyć a odparuje cały płyn z pieczarek. Po kolei wbić jajka i delikatnie mieszając, smażyć aż zetną się białka. Następnie rozmieszać żółtka i smażyć aż prawie całkowicie się zetną. Posolić, popieprzyć do smaku i dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem.

Pieczarkowy Tydzień 2018

Jajecznica z dymką i pieczarkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s