Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem

Sałatkę przygotowałam na śniadanie wielkanocne. Jest szybka w przygotowaniu i lekka.

Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem

W salaterce układamy kolejno:

  • odsączony z zalewy seler w nitkach
  • odsączoną puszkę kukurydzy
  • rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik
  • starty na grubej tarce ser żółty – ok. 150 g (Gouda, Edamski, Złoty Mazur
  • pokrojony w paseczki i sparzony por
  • sól i pieprz
  • 2 odsączone z wody puszki tuńczyka w kawałkach
  • rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik
  • 5 jajek, obranych i startych na grubej tarce
  • pęczek umytych, pozbawionych ogonków rzodkiewek
  • sól i pieprz
  • posiekany gruby szczypior (z trzech cebul)

Sałatkę schłodzić przed podaniem.

Warstwowa sałatka wiosenna z tuńczykiem



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s