Pasta z rukoli, groszku i twarogu

Rzeszów zasypany po kolana, a my na czele z Gosią przywołujemy wiosnę. Moja dzisiejsza zielona propozycja to pasta twarogowa ze zmiksowaną rukolą i zielonym groszkiem. Możecie ją zajadać z pieczywem, w naleśnikach i jeszcze w jeden sposób, o którym napiszę za jakiś czas na swoim blogu…

Pasta z rukoli, groszku i twarogu

Składniki:

2/3 szklanki ugotowanego groszku
spora garść rukoli
kostka twarogu
ząbek czosnku
ew. śmietana
sól i pieprz do smaku
cukier

Groszek ugotować z dodatkiem cukru, odcedzić, ostudzić i zmiksować z rukolą, czosnkiem oraz twarogiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczywa, placków ziemniaczanych, naleśników lub jajek.

Pasta z rukoli, groszku i twarogu

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s