Pasta z makreli z fetą i suszonymi pomidorami

Bardzo lubię ryby w postaci past. To proste smarowidło przygotowałam na bazie fety i wędzonej makreli. Doskonałym, nadającym paście wyrazistości dodatkiem są suszone pomidory.

Pasta z makreli z fetą i suszonymi pomidorami

Składniki:

2 puszki makreli w oleju

1 kostka fety (użyłam twardej)

kilka suszonych pomidorów (użyłam pomidorów bez zalewy)

pieprz

Rybę odsączyć z oleju, rozgnieść widelcem rybę oraz fetę. Dodać posiekane pomidory. Jeśli używacie pomidorów w oleju, należy je odsączyć. Pastę doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Ryba i feta są wystarczająco słone, dlatego nie dodałam soli. Pastę można również doprawić ziołami śródziemnomorskimi lub bazylią.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s