Sałatka selerowa

Dziś będzie podwójnie selerowo, bo w jednej sałatce ukryłam seler naciowy oraz marynowane nitki selera korzeniowego. Dodatki są tu treściwe, bo jest tu i szynka, i ser żółty oraz fasola i kukurydza. Miałam po prostu chęć zjeść w pracy coś innego niż kanapki… stąd pomysł na sałatkę w środku tygodnia.

W ramach wspólnego pichcenia swoją selerową propozycję przedstawiła dziś również Ania oraz Marta.

Sałatka selerowa

Składniki:

po 3 plastry szynki konserwowej i sera żółtego

1 słoik selera konserwowego

3-4 łodygi selera naciowego

1 puszka kukurydzy

1 łyżka czerwonej fasoli

2 łyżki majonezu

mały kubek kwaśnej śmietany 9-12% lub jogurtu naturalnego

sól i pieprz do smaku

Szynkę i ser pokroić w kostkę, a selera naciowego w paseczki. Kukurydzę, fasolę i selera konserwowego odcedzić, a fasolę przepłukać wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać z majonezem i śmietaną/jogurtem i doprawić do smaku smaku solą i pieprzem.

Sałatka selerowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s