Pizzerinki ze szpinakowym pesto, pomidorami, mozzarellą i oliwkami

Dzisiaj na blogu przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę z ciasta francuskiego we włoskim stylu 🙂

Pizzerinki ze szpinakowym pesto, pomidorami, mozzarellą i oliwkami

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego XXL

kilka łyżek zielonego pesto (na przykład z tego przepisu)

ok. 300 mozzarelli w kawałku

kilkanaście pomidorków śliwkowych

pół słoiczka czarnych oliwek, odsączonych

zioła do pizzy

Ciasto rozwinąć, pokroić na duże kwadraty (ok. 10 cm), posmarować pesto, posypać startą na dużych oczkach mozzarellą. Na wierzch wyłożyć pokrojone w plastry pomidorki oraz przekrojone na pół oliwki. Posypać ziołami. Ułożyć na  blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190oC około 20 minut do zezłocenia.

Pizzerinki ze szpinakowym pesto, pomidorami, mozzarellą i oliwkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s