Makaron szpinakowy z dynią i fetą

Niezwykle proste i ekspresowe w przygotowaniu danie. Inspirowałam się innym ulubionym zestawem. Oba makarony mają lekką cytrynowo-ziołową nutę.

Makaron szpinakowy z dynią i fetą

Składniki:

300 g makaronu szpinakowego, dowolnego

250 g dyni, obranej, bez pestek i miąższu

pół kostki fety

skórka starta z cytryny i łyżka soku

sól i pieprz

zioła śródziemnomorskie

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.

W tym czasie dynię zetrzeć na grubej tarce. Poddusić na niewielkiej ilości oleju i wody. Dodać zioła, sól i pieprz oraz skórkę sok z cytryny, odparować płyn. Miękką dynię wymieszać z ugotowanym makaronem.

Wyłożyć na talerze, a na wierzchu rozkruszyć fetę. Można również posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s