Schab zapiekany z cukinią, pomidorkami i kozim serem

Schab zapiekany z cukinią, pomidorkami i kozim serem

Składniki na trzy porcje:

6 cienkich kotletów schabowych
1/2 młodej cukinii
3 pomidory śliwkowe
kawałek twardego sera koziego
3 gałązki świeżego tymianku lub majeranku

sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, tymianek, oregano, suszony czosnek

Schab umyć, osuszyć. Cienko rozbić tłuczkiem. Posypać z obu stron solą, pieprzem, papryką, suszonym czosnkiem i ziołami. Obsmażyć z obu stron na oleju. Trzy plastry ułożyć w naczyniu do zapiekania. Cukinię zetrzeć na grubej tarce. Wyłożyć na trzech plastrach schabu. Delikatnie posolić. Posypać oregano i tymiankiem. Na cukinii wyłożyć kolejne trzy plastry schabu. Na wierzch zetrzeć ser, a na serze ułożyć przekrojone plastry pomidorków. Posypać oregano i tymiankiem, na wierzch można położyć gałązki świeżego majeranku.

Schab zapiekany z cukinią, pomidorkami i kozim serem

Schab zapiekany z cukinią, pomidorkami i kozim serem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s