Kurczak zapiekany z fasolką szparagową i mozzarellą

Kurczak zapiekany z fasolką szparagową i mozzarellą

Składniki:

4 filety z kurczaka
sól, oregano, pieprz, bazylia, czosnek, papryka słodka, curry
2 kulki mozzarelli
po 250-300 g fasolki szparagowej żółtej i zielonej
cukier

Szparagówkę umyć, odciąć końcówki, przekroić na pół. Wrzucić na posłodzony wrzątek. Gotować 3 minuty, pod koniec gotowania posolić. Odcedzić.

Każdy filet pokroić wzdłuż na 4 części, przyprawić z obu stron solą, pieprzem, ziołami i curry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć odcedzoną fasolkę, na wierzchu poukładać koło siebie kawałki mięsa. Mozzarellę odcedzić, pokroić na grubsze kawałki i rozłożyć na mięsie. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180oC (do zrumienienia).

Kurczak zapiekany z fasolką szparagową i mozzarellą


Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s