Jajka z rzodkiewką i porem

Na blogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki, głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja – jajka z rzodkiewką i porem w majonezie.

Jajka z rzodkiewką i porem

Składniki:

10 jajek
1/2 pora
pęczek rzodkiewki

2 łyżki majonezu
sól, pieprz
posiekany szczypiorek

Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po  godzinie obrać, przekroić na połówki. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki. Zalać osolonym wrzątkiem, a po 10 minutach przelać zimną wodą i odcedzić. Rzodkiewkę umyć, odciąć końcówki i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę i pory wymieszać z majonezem. Nałożyć na połówki jajek, wierzch posypać szczypiorkiem. Jajka schłodzić przed podaniem.

Jajka z rzodkiewką i porem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s