Surówka z kiszonej kapusty z warzywami

Zazwyczaj surówkę z kiszonej kapusty przygotowuję z dodatkiem marchwi, jabłka i natki pietruszki. Doprawiam ją jakimś olejem (migdałowy, rzepakowym lub z awokado).. Dzisiaj wersja z kolorowymi paprykami i kukurydzą.

Surówka z kapusty z marchewką i kukurydzą

Składniki:

400 g kiszonej kapusty

1 niewielka marchew

1 duże obrane jabłko

1/2 czerwonej papryki

1/2 zielonej papryki

ok. 3 łyżki kukurydzy

3 łyżki oleju lub oliwy

posiekana natka pietruszki

kminek, łyżeczka ziół do sałatek

sól, cukier i pieprz do smaku

Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną można lekko przepłukać). Posiekać. Papryki pokroić w kostkę. Jabłko obrać zetrzeć na grubej tarce. Dodać odsączoną kukurydzę oraz pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.

Surówka z kiszonej kapusty kiszonej z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s