Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem

Jak dobrze, że już piątek… a jak piątek to zapraszam na rybę. Dzisiaj na blogu sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem w towarzystwie oliwek, fety i czerwonej cebuli.

Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem

Składniki:

szklanka grubego makaronu (użyłam kolanek ozdobnych z Lubelli)
opakowanie wędzonego fileta z pstrąga (125 g)
mały słoiczek lub woreczek zielonych oliwek
pół kostki fety (użyłam z ziołami)
pół czerwonej cebuli
3 łyżki oliwy
szczypta ziół do sałatek
1 łyżka soku z cytryny
sól, cukier i pieprz
koperek do ozdoby

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Pstrąga podzielić na kawałki, fetę w kostkę, a cebulę w cienkie pióra. Oliwki odcedzić z zalewy. Wszystkie produkty przełożyć do salaterki. W kubku wymieszać olej, sok z cytryny, zioła, sól, odrobinę cukru i pieprz. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać, aby połączyła się z sosem. Udekorować koperkiem.

Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s