Ekspresowe ziemniaki pieczone z bakłażanem i mozzarellą

Zdarza mi się kupować mrożone frytki lub ziemniaki i piec je w piekarniku. Tym razem ziemniaczki zapiekłam z warzywami i serem. Wyszło naprawdę smakowite danie.

Ekspresowe ziemniaki pieczone z bakłażanem i mozzarellą

Składniki:

1 opakowanie mrożonych ziemniaków pokrojonych w ósemki

1 bakłażan

2 małe czerwone cebule

pomidorki koktajlowe (dowolna liczba)

opakowanie mozzarelli w kuleczkach lub pokrojona w kostkę kulka mozzarelli

przyprawy: sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, kminek, suszony czosnek, słodka papryka

olej

Naczynie do zapiekania nasmarować w środku olejem. Wyłożyć zamrożone ziemniaki. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem, kminkiem, suszonym czosnkiem, słodką papryką. Bakłażana umyć , pokroić w ćwiartki, obsmażyć z odrobiną soli na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do ziemniaków. Cebule obrać, pokroić w grube piórka i rozsypać na warzywach. Na wierzchu ułożyć pomidorki i odsączoną z zalewy mozzarellę. Włożyć do nagrzanego do 200oC piekarnika i zapiekać ok. pół godziny (aż ziemniaki i cebula zmiękną).

Ekspresowe ziemniaki pieczone z bakłażanem i mozzarellą

Ekspresowe ziemniaki pieczone z bakłażanem i mozzarellą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s