Wątróbka z cebulą i pieczarkami

Kilka lat temu w Zwierzyńcu, w Karczmie Młyn jedliśmy wspaniale wysmażoną wątróbkę z pieczarkami. Czasem wracam do tego smaku w swojej kuchni.

Wątróbka z cebulą i pieczarkami

Składniki:

500 g wątróbki z kurczaka

1 duża cebula

olej do smażenia

250 g pieczarek

1 łyżeczka suszonego majeranku

gałązka rozmarynu

sól i pieprz do smaku

Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. Smażyć chwilę na oleju, dodać umytą, oczyszczoną z błon i pokrojoną na duże kawałki wątróbkę. Pieczarki oczyścić pokroić  w pół plastry. Kiedy cebula zmięknie, dodać do wątróbki z cebulą. Dusić całość aż pieczarki i wątróbka zarumienią się. Dodać majeranek i rozmaryn. Doprawić solą i pieprzem.

Wątróbkę podałam z buraczkami z winegretem i puree ziemniaczanym.

Wątróbka z cebulą i pieczarkami



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s