Koreczki z kabanosem, serami i warzywami

Bardzo prosta w wykonaniu, wręcz klasyczna przekąska na karnawałowy stół.

Koreczki z kabanosem, serami i warzywami

Składniki:

2 grube kabanosy

kawałek sera żółtego

1 camembert (użyłam z grzybami)

kilka cienkich korniszonów

mały słoik lub woreczek oliwek (użyłam zielonych z kaparami)

cebulki perłowe – ok 1/2 słoika

mini kukurydze w zalewie – ok. 2/3 słoika

mała czerwona papryka

oraz wykałaczki

Kabanosy, korniszony i kukurydzę pokroić na 1 cm kawałki, a sery i paprykę w kostkę. Oliwki i cebulki odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki nabijać na wykałaczki i układać na dużym półmisku. Podawać jako przekąskę.

Koreczki z kabanosem, serami i warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s