Makaron ryżowy z wędzonym pstrągiem, oliwkami i cukinią

Rzadko na moim blogu goszczą dania rybne. Dzisiaj propozycja z wędzonym pstrągiem na ciepło.

Makaron ryżowy z wędzonym pstrągiem, oliwkami i cukinią

Składniki na 2 porcje:

1/3 opakowania makaronu ryżowego (wstążki)
po kilkanaście czarnych i zielonych oliwek
1/2 młodej cukinii
1 wędzony filet z pstrąga
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki mąki
1 szklanka zimnej wody
2/3 szklanki słodkiej śmietanki
2 łyżeczki ziół do pizzy
sól i pieprz

Oliwę rozgrzać, dodać mąkę, i mieszając, wlewać zimną wodę. Mieszać aż sos będzie gładki, bez grudek. Dodać pokrojone na pół oliwki oraz startą jak na mizerię cukinię ze skórką. Gotować na małym ogniu aż cukinia zmięknie (2-3 minuty), dodać podzielony na kawałki filet z pstrąga. Wlać słodką śmietankę, dodać zioła, sól i pieprz i po zagotowaniu wyłączyć. W czasie gotowania sosu ugotować al dente makaron w osolonym wrzątku. Odcedzić. Połączyć z gorącym sosem i wyłożyć na talerze.

Makaron ryżowy z wędzonym pstrągiem, oliwkami i cukinią



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s