Paprykarz z soczewicy, pomidorów i wędzonego pstrąga

Paprykarz z soczewicy, pomidorów i wędzonego pstrąga

Składniki:

2 wędzone pstrągi
1 szklanka pomarańczowej soczewicy

1 puszka krojonych pomidorów
2 ząbki czosnku

3 łyżki Ajvaru
2 łyżki słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku

Soczewicę namoczyć, przepłukać, zalać 2 szklankami wody i gotować do miękkości. Dodać zmiażdżony czosnek, pomidory i Ajvar. Gotować aż pomidory się rozpadną, a większość płynu odparuje. Dodać słodką paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Można również dodać posiekaną natką pietruszki. Kiedy ostygnie wyfiletować rybę, usuwając ości, skórę i kręgosłup. Rozdrobnione mięso z pstrąga wymieszać z soczewicą.



Paprykarz z soczewicy, pomidorów i wędzonego pstrąga



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s