Barszcz ukraiński z chorizo

Bardzo smaczna i pożywna zupa. Buraki ugotowałam osobno w łupinach, dzięki czemu zachowały cały swój smak.

Barszcz ukraiński z chorizo

Składniki:

4 średnie buraki

4 średnie ziemniaki

2 szklanki ugotowanej fasoli „piękny Jaś”

kawałek młodej kapusty

1 puszka pomidorów

2 laski kiełbasy chorizo lub kiełbasy długo dojrzewającej

3-4 łyżki koncentratu buraczanego

sól, pieprz, kminek, majeranek

posiekany koperek

ocet winny

Buraki ugotować w łupinach. Odcedzić, obrać pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki obrać, pokroić w grubą kostkę, a kiełbasę w plastry, ugotować z poszatkowaną kapustą z kminkiem. Dodać pomidory w puszce, ugotowaną fasolę, pokrojone buraki. Dodać majeranek, sól i pieprz. Wlać koncentrat barszczu, dodać posiekany koper, można zakwasić octem.

Barszcz ukraiński z chorizo

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s