Schab faszerowany pieczarkami, papryką, groszkiem i serem

Schab faszerowany pieczarkami, papryką, groszkiem i serem

Składniki:

2/3 szklanki zielonego groszku
pół czerwonej papryki
ok. 8 średnich pieczarek
150 g sera żółtego
2 łyżki posiekanej natki
oraz sól, pieprz, suszony czosnek, słodka papryka i zioła do pizzy

Schab umyć, osuszyć, ostrym nożem wyciąć w środku szeroką kieszeń.  Posypać solą, ziołami do pizzy, papryką i suszonym czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę także pokroić w kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce. Paprykę, pieczarki, groszek i ser wymieszać z posiekaną natką, doprawić solą, pieprzem i ziołami do pizzy. Nafaszerowań farszem schab, a brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Umieścić w rękawie do pieczenia, uszczelnić i wstawić na minimum 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 175oC. Podawać z sosem pomidorowym lub serowym.

Schab faszerowany pieczarkami, papryką, groszkiem i serem



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s