Skrzydełka w miodzie i musztardzie

W ten sam sposób można przyrządzić zarówno udka, jak i filety z kurczaka.

Skrzydełka w miodzie i musztardzie

Składniki:
1 kg skrzydełek z kurczaka

Marynata:

3 łyżki miodu
3 łyżki ostrej musztardy
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
pieprz i sól 

zioła prowansalskie
słodka i ostra papryka
suszony czosnek

Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować umyte i osuszone skrzydełka. Włożyć do rękawa piekarniczego i piec ok. 40 minut. Następnie rozciąć rękaw i zrumienić skrzydełka ok. 15 minut.

Skrzydełka w miodzie i musztardzie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s