Sałatka z wędzonym pstrągiem i fasolką

Bardzo lubię wędzonego pstrąga, dlatego często dodaję go do sałatek. Oto jedna z nich.

Sałatka z wędzonym pstrągiem i fasolką

Składniki:

150 g wędzonego pstrąga
100 g sera żółtego
po pół puszki czerwonej fasoli i kukurydzy
4-5 korniszonów
2 łyżki majonezu
3 łyżki gęstego jogurtu lub śmietany
1 łyżka łagodnej musztardy
sól i pieprz do smaku

Pstrąga podzielić na małe kawałki. Kukurydzą i fasolę odcedzić, fasolę przepłukać. Korniszony pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Schłodzić.

Sałatka z wędzonym pstrągiem i fasolką



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s