Zupa z dyni, kukurydzy i soczewicy

Ubiegły tydzień przeszedł do historii pod znakiem remont i przygotowania do urodzin syna. Dlatego „chwilę” mnie na blogu nie było. Dziś wracam z wpisem na smaczną, słoneczną zupę. Polecam!

Zupa z dyni, soczewicy i kukurydzy

Składniki:

4 szklanki dowolnego bulionu
300 mrożonej kukurydzy
300 g mrożonej dyni
pół selera lub 3 łodygi naciowego
szklanka czerwonej soczewicy
3 ząbki czosnku
1 duża marchew
3 łyżki posiekanej natki
łyżeczka imbiru

szczypta chili
grzanki do podania

Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić z kukurydzą i dynią w dużym garnku. Zalać bulionem i gotować do miękkości. Dodać soczewicę i przyprawy. Gotować do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie, następnie zmiksować. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki, a na końcu chili. Zupę podawać z grzankami doprawionymi suszonym czosnkiem.

https://www.facebook.com/patrycja.reszko/posts/1017303581640420?pnref=story

https://www.facebook.com/patrycja.reszko/posts/1017303581640420?pnref=story

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s